Allround Quiz

Meer afbeeldingen van de Allround Quiz vindt u onder foto’s.

Zanggroep Cantabile organiseert jaarlijks een Allround Quiz in Voorhout met na afloop een loterij.

De Allround Quiz bestaat uit tien rondes van elk tien vragen. Elk jaar lukt het de quizmaster weer honderd moeilijke vragen te verzinnen. Hij stelt deze vragen met veel enthousiasme. Nadat de antwoorden zijn ingeleverd, wordt het antwoord op de vragen kort toegelicht.

De vragen zijn onderverdeeld in categorieën als aardrijkskunde, sport, literatuur, kunst en cultuur, geschiedenis, wetenschap, natuur en techniek, muziek, film en theater, journalistiek en politiek, varia, actualiteit en een  puzzelronde.

Jaarlijks nemen er ongeveer twintig teams deel aan de quiz. Een team bestaat uit vier of vijf personen. Het winnende team krijgt de wisselbeker. Omdat de vragen niet eenvoudig zijn is deelname aan de quiz een grote uitdaging.

Na afloop van de Allround Quiz vindt een loterij plaats. In de tijd voorafgaand aan de Allround quiz worden vele bedrijven benaderd om sponsorprijzen te geven. Het resultaat is heel veel prijzen. Dozen en pakketten met bloembollen, flessen wijn, tegoedbonnen, chocolade, kaas, etc.